Hannibal, compania intermodală a Grupului Contship Italia, anunță lansarea până la sfârșitul lui 2024 a unui tren pentru semiremorci, cutii mobile și containere care va atinge Italia, Ungaria și România pe o călătorie de aproximativ 1.500 de kilometri.

Ruta, parte a procesului de creare a unei rețele europene mai largi și mai integrate, va conecta fluxurile dintre Europa de Est și Europa de Vest. Serviciul feroviar intermodal care leagă Italia, Ungaria și România – Rail Hub din Melzo, lângă Milano, și terminalele BILK și Arad din Budapesta și, respectiv, Curtici – va începe până la sfârșitul anului în curs şi va fi destinat semiremorcilor, containerelor maritime (20”, 40” și 45”) și oricăror altor echipamente, inclusiv containerele semi-remorci (cu profile P385, P386, P400) și cutii mobile.

Trenul va circula de două ori pe săptămână și va putea transporta până la 35 de unități. Plecările din Italia sunt programate marți și vineri, iar în sens invers în fiecare sâmbătă și marți, în timp ce timpul de tranzit va fi de 48 de ore. Legătura de peste 1.500 km vede tracțiunea ca un parteneriat între doi operatori: Eurogate Intermodal căruia îi este încredințată tracțiunea trenului intermodal în Ungaria și România și Oceanogate pe tronsonul italian. „În special traficul care vine din Turcia va beneficia de noul serviciu direct – a subliniat Andrea Spagnuolo, Director de Vânzări și Dezvoltare Afaceri al Contship – care va consolida rolul Curtici ca hub de transport de marfă care leagă Ungaria, România și Turcia de Italia.”

Ruta se adaugă celor peste 36 de conexiuni săptămânale active la nivel internațional și face parte din strategia mai largă a Contship pentru dezvoltarea transportului intermodal.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut