Administratorul autostrăzilor din Austria, ASFINAG, a anunţat că, pe autostrada A8 Innkreis, în districtul Weibern, a început construcția unei zone de odihnă moderne pentru camioane, cu 112 de locuri de parcare. La implementarea proiectului numit Truck-Stop Hausruck, care va fi finalizat la sfârşitul anului, ASFINAG a ținut cont de opiniile șoferilor, pe baza unui sondaj.

În parcare sunt 112 locuri pentru camioane – până la patru vehicule grele sunt parcate compact unul în spatele celuilalt într-un total de 28 de rânduri. La terminalul de intrare, controlul inteligent va atribui șoferilor un anumit loc de parcare în funcție de ora de plecare dorită. Umplerea generală a zonei de recreere va fi afișată automat pe tabelele de bord electronice amplasate pe traseu, în apropiere. În plus, parcarea va avea un sistem electric de conectare exterioară a frigiderelor, precum și 10 locuri de parcare pentru camioane electrice cu stații de încărcare. Electricitatea pentru aceasta va fi asigurată de un sistem de panouri solare de 60 kW pe acoperiș. „Pe lângă o poluare fonică mai mică, aceasta înseamnă și emisii de CO2 mai scăzute, deoarece unitățile frigorifice nu mai ard combustibil (diesel)”, spune ASFINAG.

Zona de recreere mai include duşuri, echipamente pentru încălzirea apei sau de spălat vase, maşini de spălat rufe, uscătoare, automate, echipamente de fitness şi o zona verde de parc şi amenajări pentru grătar. Parcarea va beneficia de supraveghere video și capacitate de apel de urgență. ASFINAG construiește şi două noi bariere de zgomot pentru a proteja locuitorii.

Pe termen mediu, ASFINAG intenționează să ofere aproximativ 1.000 de locuri suplimentare de parcare pentru camioane în toată Austria.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare