Pentru prima dată în Europa a fost acordat premiul internațional pentru cea mai bună parcare pentru camioane. Premiul, numit European Truck Parking of the Year, a fost acordat Truck Etape Beziers de către juriul format din reprezentanți ai Comisiei Europene, ai asociațiilor de transport, ai fundației poloneze Truckerslife și ai organizației germane Dekra. Adiţional, au fost premiate alte două parcări pentru calitatea serviciilor lor, iar una dintre acestea este din România.

Opt parcări cu plată care oferă șoferilor locuri de parcare securizate, împreună cu o serie de facilități, au candidat la titlul European Truck Parking of the Year 2022. Acesta însă a revenit parcării franceze Truck Etape Beziers, situată pe autostrada A9, la aproximativ 150 km nord de granița cu Spania, în La Junquera. Juriul l-a lăudat în special pentru facilitățile oferite șoferilor, spunând că exact așa ar trebui să arate parcările.

Truck Etape Beziers iese cu adevărat în evidență prin acoperişul imens montat deasupra locurilor de parcare care, în clima caldă din sudul Franței, oferă șoferilor o umbră plăcută sau eventual protecție împotriva ploii. În același timp, acoperișul este atât de înalt, la cel puțin 5 metri deasupra solului, încât circulația aerului nu este o problemă. În plus, există și o serie de facilităţi, cum ar fi închirierea de biciclete, spălătorie, facilități sanitare extinse și prize pentru conectarea unităților frigorifice electrice. Există, de asemenea, monitorizare, împrejmuire, restaurant și WiFi.

Pe lângă premiul European Truck Parking of the Year 2022, au mai fost acordate alte două premii pentru parcări care au făcut o impresie foarte bună prin calitatea serviciilor lor. Un premiu a revenit parcării de la La Londonienne, din Franța, situată într-un loc cu adevărat sensibil, lângă Calais. A doua distincţie a fost acordată României pentru parcarea Smart Autohof, situată pe autostrada A1, în apropiere de granița cu Ungaria, la Nădlac (foto jos).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare