După cum relatează Telegraaf.nl, provincia belgiană Limburg introduce o nouă regulă potrivit căreia, șoferii, prinși folosind un telefon mobil în timp ce conduc, și-ar putea pierde permisul de conducere timp de două săptămâni. Măsura intră în vigoare de la 1 februarie.

După cum relatează publicaţia olandeză, Parchetul și poliția din provincia belgiană vor să contribuie la un trafic mai sigur, pentru că studiile arată că 8% dintre accidentele mortale implică utilizarea telefonului mobil. Tradus în victime, asta înseamnă 50 de morți și 4.500 de răniți pe an.

Ca urmare, de la începutul lunii februarie, orice șofer prins cu telefonul în mână la volan, va fi privat de permis și amendat. „Oricine folosește telefonul mobil sau orice alt dispozitiv mobil cu ecran în timp ce conduce un autovehicul va fi obligat să predea imediat permisul de conducere timp de 15 zile, după care se va aplica și o amendă”, anunţă un reprezentant al Parchetului din provincia Limburg.

În ultimii ani, în regiune au avut loc numeroase proteste împotriva folosirii telefoanelor mobile în timpul conducerii. De fiecare dată au fost reținuți un număr mare de șoferi.

Având în vedere faptul că poliția belgiană folosește camioane nemarcate din 2021 pentru a identifica șoferii profesioniști care încalcă regulile, aceştia ar fi mai bine să se abțină de la utilizarea dispozitivelor mobile pentru a evita pierderea permisului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut