Cumpărători au fost omul de afaceri Josef Liokumovich și Max Group, relatează Vedomosti.

Retailerul german de bricolaj OBI, care a încetat să mai lucreze în Federația Rusă, a vândut divizia din Rusia pentru o sumă simbolică de 1 euro. În etapa inițială, 40% din acțiunile a șase persoane juridice OBI din Rusia vor fi transferate grupului de companii de investiții și construcții Max, iar 60% omului de afaceri Josef Liokumovich. Mai târziu, Max va putea să-și vândă partea sa din afacere către „terți”.

Pentru a rambursa datoriile OBI în Rusia și a reîntoarce întregul lanţ la activitățile normale de funcționare, cumpărătorii vor trebui să investească aproximativ 4 miliarde de ruble (circa 63 de milioane de euro), comentează una dintre sursele publicației, citată de Retail.ru.

Retailerul german a intrat în Rusia în 2003 și a devenit primul lanț de bricolaj occidental din țară. În total, există 27 de hipermarketuri OBI în 14 orașe din Rusia: opt în Moscova, şase la St. Petersburg, două la Nijni Novgorod și Ekaterinburg și câte unul la Kazan, Omsk, Volgograd, Krasnodar, Saratov, Ryazan, Bryansk, Tula și Volzhsky Surgut.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare