Guvernul sloven a decis să scutească de certificarea Covid-19 conducătorii auto care operează în transportul rutier internațional, atât în tranzit, cât și într-o locație slovenă, până la 15 august 2021. În cazul tranzitului, vehiculele trebuie să iasă însă din ţară în termen de douăsprezece ore de la intrare.

Reamintim că răspândirea în Europa a variantei Delta a virusului Sars-Cov-2 împingea în urmă cu câteva zile Guvernul Sloveniei la aplicarea unor măsuri mai stricte pentru intrarea în țară, inclusiv pentru şoferii de camioane. Atunci, autorităţile anunţaseră că, începând cu 15 iulie 2021, toate persoanele, inclusiv șoferii de vehicule industriale care intrau în Slovenia din orice țară vecină, inclusiv cei care erau doar în tranzit prin țară, ar fi putut trece frontiera numai dacă aveau certificat EU Digital Covid-19 care să ateste că persoana a fost vaccinată sau că a trecut prin boală sau că are rezultat negativ vechi de maximum 48 de ore dacă este test de tip antigen sau de 72 de ore dacă este de tip PCR.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut