Consiliul de Miniștri al Olandei și-a dat autorizația pentru ca ministrul Cora van Nieuwenhuizen al Infrastructurii și Gospodăririi Apelor să ducă proiectul de lege privind taxarea camioanelor și Acordul administrativ la Camera Reprezentanților, după un acord cu miniștrii de Finanțe şi Justiţie.

După cum a fost aprobat de Consiliul de Miniștri, proiectul de lege oferă baza pentru taxarea camioanelor. Raportul Consiliului de Miniștri stabilește obiectivele cu claritate: „Faceți ca traficul de marfă național și străin să plătească pentru utilizarea drumurilor, prin conversia unei taxe fixe (Eurovignette) și reducerea taxei pe autovehicule într-o taxă variabilă, prin care plata se efectuează per kilometru parcurs. De exemplu, traficul de marfă va plăti mai mult pentru utilizarea drumului decât în prezent. Inovați și faceți sectorul transporturilor olandez mai durabil.“

Acordul privind clima a convenit că veniturile HGV vor fi redirecționate către sectorul transporturilor, în consultare cu sindustria, utilizând fonduri pentru inovare și durabilitate, precum și reducerea taxei pentru camioane.

Acordul administrativ își propune să ajungă la înţelegeri în cadrul proiectului de lege cu cele trei părți ale sectorului (Evofenedex, TLN și VERN) privind utilizarea venitului net din taxarea camioanelor pentru sustenabilitatea și inovarea în sectorul de transport.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare