Olanda întărește controalele asupra timpilor şoferilor de camioane de conducere și de odihnă cu o nouă dispoziție a Inspectoratului Olandez pentru Mediul Uman și Transport, care, din 16 august 2021, le solicită companiilor de transport rutier să trimită, la cerere, fișierul cu datele din tahograf printr-un formular online. În acest fel, Inspectoratul va putea efectua mai multe verificări în birourile sale.

Aceste inspecții digitale se adaugă inspecțiilor rutiere și inspecțiilor fizice în companii. După trimiterea dosarelor la Inspectorat, compania primește un raport privind analiza efectuată. Alegerea companiilor de consultat depinde de scorul de risc al acestora: cu cât este mai mare, cu atât vor fi mai multe inspecții digitale și invers. Inspectoratul va utiliza, de asemenea, aceste informații pentru rapoarte statistice.

Olanda se află în fruntea controlului transportului rutier în Europa. Înaintea altor țări europene, a activat Registrul european Erru în martie 2021, care oferă un scor companiilor de transport pe baza încălcărilor grave detectate, cu posibilitatea de a-i suspenda activitatea. În luna mai, Inspectoratul olandez a lansat, deocamdată într-o formă experimentală, citirea la distanță a tahografelor de ultimă generație.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare