În Olanda au intrat în vigoare noi reglementări pentru amenzi care privesc încălcări ale timpului de conducere și odihnă, pe de o parte, și încălcări care includ operarea sau manipularea incorectă a tahografului digital, pe de altă parte. Din 24 martie, țara pune în aplicare și sancțiunile pentru încălcarea Pachetului de Mobilitate al UE și a acordurilor cu Regatul Unit.

Au fost adăugate noi coduri de amendă, iar unele amenzi au fost majorate sau reduse, potrivit asociației olandeze de transport TNL. Ceea ce este nou, de exemplu, este încălcarea în cazul în care șoferul nu a introdus codul de țară la/după trecerea frontierei, pedepsită cu o amendă de 200 de euro pentru șofer.

Necompensarea odihnei săptămânale reduse va atrage amenzi diferite pentru angajator, în funcție de numărul de ore de compensare necesare. Până la trei ore inclusiv, amenda este de 100 de euro, de la mai mult de 9 ore, 550 – 1.300 de euro (100 de euro pentru fiecare oră suplimentară). Aceleași amenzi se aplică dacă nu există compensații pentru două perioade consecutive de repaus săptămânal reduse în trafic internațional.

Dacă transportatorul nu i-a permis șoferului să se întoarcă acasă la fiecare patru săptămâni și este prins făcând acest lucru, Olanda va aplica o amendă de 1.300 de euro. Alte amenzi sunt, de exemplu, pentru un timp de conducere săptămânal de peste 70 de ore, de la 1.350 la 2.000 de euro (100 de euro pentru fiecare oră suplimentară) pentru angajator.

Potrivit Verkehrsrundschau.de, o modificare importantă se referă la stabilirea amenzilor în funcţie de gravitatea încălcării. În cazul neglijenței normale se aplică amenzile menționate mai sus. În cazul culpei reduse, suma se înmulțește cu 0,5, în cazul intenției se înmulţeşte cu 2, iar în cazul neglijenței grave cu un factor de 1,5.

Repetarea încălcărilor se pedepseşte suplimentar. Dacă la un al doilea control în trafic polițiștii constată aceleași încălcări ca la un control anterior, amenda va crește și cu 100% pentru fiecare abatere. Dacă aceleași încălcări sunt constatate în timpul unei alte verificări în trafic, amenda va crește cu 200%.

Noul ghid pentru amenzi a fost publicat în olandeză AICI.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut