Interesul pentru transformarea energetică câștigă din ce în ce mai mult teren în transport. În Olanda, bugetul anual al subvențiilor pentru achiziția de camioane electrice s-a epuizat în doar 24 de ore.

Pentru a încuraja achiziția de camioane electrice, guvernul olandez s-a oferit să acopere între 40 și 60% din diferența de preț dintre un camion electric și unul clasic. Astfel, companiile mai mari urmează să primească 40%, iar firmele cu până la zece camioane vor primi returnări de 60%. Diferența este pentru a crește șansele companiilor mai mici.

Depunerea cererilor a început pe data de 9 mai pentru subvenții planificate pe tot parcursul anului 2022. Bugetul pregătit a fost de 13,5 milioane euro. Însă, a doua zi, pe 10 mai, au apărut deja informații că întregul buget a fost epuizat și acceptarea cererilor a fost suspendată. În aceste condiții, transportatorii interesați vor trebui să aștepte cel puțin până anul viitor, când este posibil să fie disponibilă o sumă similară.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare