Certificatul Logistics Railway Safety Management System (DEYS), prin care Ministerului Transporturilor și Infrastructurii permite operarea liniilor naționale de cale ferată din Turcia, a fost prelungit cu încă 5 ani pentru compania Omsan Logistics.

DEYS, auditat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, este definit ca structura organizatorică ce asigură funcționarea în siguranță a tuturor operatorilor feroviari, permite determinarea sistematică a măsurilor de reducere a pericolelor și riscurilor, iar regulile, instrucțiunile și procesele pot fi urmărite și revizuite în mod constant.

Directorul general Omsan Logistics, Cömert Varlik, a reamintit că, în calitate de jucător consacrat în sectorul logisticii, și-a determinat o zonă strategică de creștere în transportul feroviar, care se află în centrul conceptului de „transport verde”. Declarând că Omsan Logistics a crescut treptat ponderea transportului feroviar în portofoliul său de servicii în ultimii ani, acesta a spus: „Anul trecut, am devenit lider între companiile private implicate în transportul feroviar, realizând 15% din totalul transportului feroviar din Turcia. Astăzi, continuăm să servim clienții din acest domeniu cu o flotă formată din 15 locomotive și peste 400 de vagoane.”

Menționând că vor accelera investițiile în special în „transport verde” în perioada următoare, Varlik a spus: „Suntem primul operator de tren privat din Turcia care deține un certificat de autorizare a operațiunii feroviare. Astfel, vom continua să contribuim la extinderea transportului feroviar și la reducerea emisiilor de emisii de carbon în următorii ani și să aducem beneficii atât țării noastre, cât și lumii în ceea ce privește durabilitatea.”

Certificatul DEYS este eliberat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pentru 5 ani. Companiile care respectă reglementările și procedurile naționale/internaționale publicate de Minister pot primi certificatul DEYS. Ministerul organizează inspecții în fiecare an pe perioada certificatului. În timpul auditurilor, punctele lipsă privind DEYS sunt raportate, iar în anul următor se verifică dacă punctele lipsă din audit sunt remediate, potrivit Lojiport.

DEYS este deţinut de numai 3 companii private în Turcia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare