ROADPOL Alcohol & Drugs este o acțiune amplă a polițiștilor desfășurată la nivel european pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența drogurilor și/sau alcoolului. O astfel de acţiune este în curs de desfăşurare în prezent, după ce a fost demarată în data de 4 mai 2022, ora 00:00. Data de încheiere a controalelor este marţi, 10 mai 2022, ora 00:00. De reţinut că, în weekend-ul 7-8 mai 2022, va avea loc un maraton de 24 de ore de control cu aceeaşi temă, inclusiv în România.

Combinația dintre alcool și condus este un factor major care influențează siguranța în trafic. Şoferii care circulă sub influenţa alcoolului în UE întrunesc un mic procent din total, de aproximativ 5%, însă aceştia provoacă o proporție semnificativă de răni grave și mortale (aproximativ 20%) în coliziunile rutiere. În mod similar, numărul șoferilor care conduc în timp ce sunt sub influența drogurilor este, de asemenea, un motiv de îngrijorare.

Operațiunea paneuropeană ROADPOL Alcool și Droguri anul acesta are loc în perioadele 4-10 mai şi 5-11 decembrie. În operațiunea desfășurată în mai, o zi este aleasă ca Maraton al Alcoolului și Drogurilor, şi presupune un control susţinut, de 24 de ore.

Scopul ROADPOL Operation Alcohol & Drugs nu este doar de a reprima condusul sub influența alcoolului sau a drogurilor, ci și de a atrage atenția mass-media asupra subiectului.

Operațiunile arată hotărârea forțelor de poliție din întreaga Europă în abordarea acestei probleme. Astfel de operațiuni aduc, de asemenea, o contribuție valoroasă la atingerea obiectivului Strategiilor europene și naționale ale poliției rutiere de reducere a deceselor și rănirilor pe şosea.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare