Prima etapă de verificări din 2023 a agenților Roadpol este în derulare. În perioada 13-19 februarie, camioanele și autobuzele sunt verificate de-a lungul principalelor căi de comunicație din Europa. Scopul campaniei este, ca întotdeauna, ridicarea standardelor de siguranță.

Campania europeană de control al vehiculelor grele pentru siguranța rutieră, Truck&Bus, a revenit. Timp de șapte zile, până în 19 februarie 2023, camioanele și autobuzele sunt monitorizate de Roadpol, rețeaua europeană de poliție rutieră. Scopul inițiativei, ca întotdeauna, este de a ridica standardele de siguranță pe tot continentul, dar și de a armoniza controalele. Verificările se desfășoară în mod similar în toate țările UE, cu excepția Greciei și Slovaciei, Elveției, Serbiei și Turciei.

În centrul verificărilor stă respectarea limitelor de viteză, dar şi a legislației privind transportul mărfurilor periculoase, a timpilor de conducere și de odihnă și a tuturor celorlalte cerințe stabilite de legislația națională și comunitară. O atenție deosebită va fi acordată stării psihofizice a șoferilor, dar se vor verifica și marfa și documentele care însoțesc mărfurile.

Următoarele controale prevăzute de Roadpol anul acesta vor avea loc în perioada 8-14 mai și 6-12 noiembrie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare