Filiala germană a grupului polonez Orlen preia încă 17 benzinării în Germania. Aceste stații de autoservire, operate anterior de OMV, se vor numi Orlen Express. Compania poloneză operează deja peste 600 de stații în Germania.

Orlen Germania, cu sediul în Elmshorn în Schleswig-Holstein, operează deja peste 600 de benzinării în Germania, potrivit Verkehrs Rundschau. Orlen a fost inițial activ doar în nordul Germaniei, dar noile stații de alimentare automate sunt acum din Bavaria (13), Baden-Württemberg (3) și Hesse (1). Până la obţinerea aprobărilor, acestea vor continua să fie operate sub denumirea de OMV. „Achiziția este un pas important în drumul nostru către extinderea la nivel național a rețelei, cu accent pe sudul Germaniei”, a declarat Piotr Guział, Chief Development Officer la Orlen Germania. De asemenea, sunt planificate peste 400 de stații de încărcare pentru vehicule electronice.

Orlen este cea mai mare companie petrolieră din Polonia și este deținută în proporție de 50% de stat. Anul trecut a preluat concurentul polonez Lotos, care era, de asemenea, controlat de stat. Comisia UE a aprobat achiziția, cu condiția ca Orlen să cedeze unele dintre benzinării pentru a preveni o situație de monopol în Polonia. Conform strategiei Orlen2030, până în 2030 concernul va avea 3.500 de benzinării în cel puțin șase piețe din Europa Centrală.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut