Aprobarea Pachetului Mobilitate a constituit, se pare, o invitaţie pentru transportatorii lituanieni de a-şi deschide filiale în Polonia, observă publicaţia wyborcza.pl. Companiile care anterior deţineau vehicule cu numere de Lituania, au început să-şi înmatriculeze maşinile în Polonia, pregătind în acelaşi timp şi baze uriașe de cazare pentru șoferi.

După ce compania Girteka decisese în noiembrie 2021 să înființeze o bază într-o fostă fabrică de autobuze de lângă Poznań (Polonia), chiar înainte de Crăciun a apărut un alt exemplu. După cum au raportat autoritățile locale și mass-media, compania Hegelmann Transporte a preluat spitalul din Częstochowa (Polonia) care fusese închis în februarie 2020.

Spitalul avea camere pentru 75 de paturi şi două terenuri mari, cu o suprafață totală de aproximativ un hectar. Mai mult, spitalul aparţinând unei foste fabrici metalurgice, a funcționat la marginea orașului, într-un cartier industrial, ceea ce face facil acum accesul camioanelor. Preluarea s-a făcut la un preţ de până în 5 milioane PLN (1,1 milioane euro).

Potrivit unor surse neoficiale, locaţia va fi transformată în hotel pentru șoferi, astfel încât compania să poată respecta Pachetul Mobilitate, oferindu-i șoferului o bază de revenit la patru săptămâni pentru pauza de 45 de ore în afara cabinei. De asemenea, e probabil ca firma să amenajeze birouri suplimentare acolo, deoarece sediul polonez al companiei e situat în Częstochowa.

Această facilitate va deveni al doilea complex polonez pentru găzduirea șoferilor transportatorului. Anul trecut, Hegelmann anunțase planul de a construi primul centru pentru șoferii de camioane din Polonia, lângă Zgorzelec, un complex conceput pentru a găzdui 750 de șoferi, cu deschiderea programată pentru 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare