Grupul Geis preia 66% din compania austriacă de expediere și logistică Quehenberger Logistics. Pentru Geis, este cea mai mare preluare din istoria companiei până în prezent. Nu se oferă informații despre prețul de achiziție.

Grupul Geis a achiziționat 66% din acțiunile furnizorului austriac de servicii de transport și logistică Quehenberger Logistics (Augustin Quehenberger Group GmbH), cu efect retroactiv de la 1 ianuarie 2023, au anunţat ambele companii din Viena. Pachetul rămas de 34% este deținut de Christian Fürstaller, fostul proprietar majoritar și CEO al Quehenberger, care va rămâne, de asemenea, CEO al Quehenberger Logistics. Rudi Quehenberger, Rodolphe Schoettel și Günter Thiel au renunțat la toate acțiunile lor. În calitate de CFO, Schoettel va rămâne la bordul Quehenberger Logistics, la fel ca și Klaus Hrazdira, COO. „Furnizorii de servicii logistice Geis și Quehenberger se completează în ceea ce privește geografia și performanța. Ambele companii sunt active în domenii de afaceri conexe, dar mai ales în țări diferite. Pe lângă piețele de bază ale Germaniei și Austriei, grupul de companii își consolidează prezența în special în Europa Centrală și de Sud-Est. Serviciile de logistică oferite clienților variază de la transportul rutier de mărfuri și logistica contractuală, până la transportul aerian și maritim – inclusiv rețele industriale, de exemplu pentru modă, precum și alte soluții industriale sofisticate”, se precizează în comunicatul Quehenberger.

Datorită activităților Quehenberger Logistics, Geis creşte la un total de 10.000 de angajați în aproximativ 200 de locații din 13 țări și o cifră de afaceri totală de 2 miliarde de euro.

Hans-Wolfgang Geis și Jochen Geis, parteneri în conducerea Grupului Geis, au declarat: „Vrem să folosim în mod activ oportunitățile de creștere de pe piața de sud-est a Europei. Pe lângă faptul că ne concentrăm pe creșterea organică, am discutat despre achiziții. A vorbi despre ambițiile noastre strategice cu o companie cu care suntem prieteni de 10 ani a fost în mod clar alegerea preferată. Ne cunoaștem, avem culturi corporative similare și acord deplin asupra perspectivelor strategice.”

Filialele din Rusia, Belarus, Kazahstan şi Ucraina sunt excluse de la preluare. Aceste companii au fost desprinse din grupul Augustin Quehenberger într-un holding separat, CF Logistics, în 2022.

Tranzacția este supusă aprobării de către autoritățile antitrust. Părțile au convenit să nu dezvăluie prețul de cumpărare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare