La începutul anului, Asociația Europeană de Paleți (EPAL) a introdus un nou produs: EPAL Europalet QR, care va permite identificarea şi urmărirea paleţilor EPAL. De la lansarea pe piață la 1 ianuarie 2024, noii EPAL Europaleţi QR pot fi comandaţi de la producători selectați și pot fi folosiţi și schimbaţi în grupul deschis de Europaleți EPAL.

Noul Europalet QR EPAL este marcat cu un cod QR individual pe cele două blocuri din colțul din dreapta. Utilizatorii pot lega codul QR la mărfurile de pe palet prin propriile sisteme informatice sau prin intermediul software-ului dezvoltat de EPAL și pot păstra transparența completă a locației mărfurilor și a paletului folosind Track&Trace. „În viitor, Europaletul EPAL nu va fi doar un suport de încărcătură, ci și un suport de informații”, spune Dirk Hoferer, președintele EPAL.

„Recepția datelor în timp real nu numai că optimizează logistica mărfurilor, ci și logistica paleților”, subliniază Davide Dellavalle, vicepreședinte al EPAL. Noul tip de paleți permite înregistrarea simplă, rapidă și specifică locației a stocului de paleți și evaluarea datelor cantității și calității.

Codul QR poate fi folosit nu numai pentru a obține informații despre locația și încărcarea paletului, ci oferă și informații despre paletul în sine. Pe lângă datele despre producția paletului, care au scopul de a îmbunătăți protecția împotriva contrafacerii, acesta include şi date despre materiale și reciclare, despre schimb și reutilizare. Codul QR urmează să fie dezvoltat într-un pașaport digital pentru produse.

Europaleții EPAL uzați cu cod QR vor fi disponibili în viitor exact în același mod ca și europaleții EPAL fără cod QR și vor face parte din procesele stabilite de sortare a europaleților EPAL uzați pentru a-i pune la dispoziție utilizatorilor în calitatea de care au nevoie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut