Pentru a șasea oară consecutiv, Panattoni ocupă primul loc în clasamentul PropertyEU al dezvoltatorilor europeni de proiecte din sectorul industrial și logistic. Panattoni a finalizat aproape 7 milioane m2 de spațiu logistic între 2019 și 2021. Dezvoltatorul construiește în prezent 161 de proiecte, cu un total de 4,7 milioane m2 de spațiu logistic și un volum de investiții de 4,4 miliarde de euro.

Panattoni, principalul dezvoltator de proiecte imobiliare industriale și logistice din Europa, ocupă din nou primul loc în clasamentul celor mai mari dezvoltatori europeni din sectorul imobiliar logistic publicat de PropertyEU. Sondajul din industrie a evaluat principalii dezvoltatori europeni în funcție de spațiul pe care l-au construit între 2019 și 2021. Sunt luate în considerare și proiectele în curs de dezvoltare și volumul investițiilor.

În ultimii doi ani, dezvoltatorul a implementat un total de 133 de proiecte cu un volum de 6.979.307 m2 de spațiu logistic, din care 1.317.585 m2 în mediul urban. Panattoni a construit astfel de aproape de trei ori mai mult spațiu decât numărul doi în clasament. De asemenea, compania lasă mult în urmă concurența în proiectele aflate în curs de dezvoltare. Panattoni construiește în prezent 161 de proiecte în Europa, cu un total de 4,7 milioane m2 de spațiu logistic și un volum de investiții de aproximativ 4,4 miliarde de euro. „Panattoni este din nou cel mai mare dezvoltator imobiliar logistic din Europa. Sunt mulțumit de poziția noastră puternică în Germania, Olanda și Regatul Unit, având în vedere situația dinamică a pieței respective și concurența puternică. Avem succes și în Spania, Cehia și Franța. Poziția noastră este susținută de cifrele din clasamentul PropertyEU”, spune Robert Dobrzycki, CEO și coproprietar Europa Panattoni. „Ne dorim să continuăm să creștem și să creăm standarde înalte pentru implementarea proiectelor, atât din punct de vedere al factorilor de mediu, cât și social, prin promovarea bunăstării angajaților. Astăzi, parcurile și proprietățile logistice ale orașului sunt mult mai mult decât simple clădiri. Reprezintă o nouă organizare a spațiului, care creează un sentiment de confort la locul de muncă.”

Potrivit studiului Bulwiengesa „Logistics and Real Estate”, publicat la sfârșitul lui 2021, compania conduce şi clasamentul celor mai activi dezvoltatori de imobiliare logistice din Germania în 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare