Pandemia globală de Covid-19 a reprezentat, pe de o parte, o frână pentru economie, însă pe de altă parte a acționat ca un accelerator al unor mișcări aflate deja în desfășurare. În cazul logisticii, creșterea fluxului de mărfuri din comerțul electronic a accelerat investițiile în mobilitatea intralogistică și automatizarea depozitelor, după cum demonstrează Ifm Electronic, o companie multinațională specializată în senzori și sisteme de automatizare.

Eficiența în manipularea mărfurilor este cheia fiecărui depozit, motiv pentru care atât depozitele noi, cât și depozitele transformate sunt create cu un nivel ridicat de automatizare, respectiv cu un număr ridicat de senzori și cu sisteme AGV și AMR care au nevoie de cele mai noi sisteme de vizualizare.

O tehnologie concepută pentru a calcula dimensiunile și volumele paleților

Ifm Electronic, în colaborare cu Agile Vision, a dezvoltat un sistem pentru a sprijini logistica avansată pentru calcularea volumelor de paleți. Soluția numită Smart Cube 3D este capabilă să măsoare mărfurile în formă de cub cu o precizie extremă.

Sistemul funcționează grație procesării datelor preluate de la cinci camere 3D: patru poziționate pe laturile paletului, pentru a determina perimetrul, și o cameră poziționată deasupra paletului, măsurându-i suprafața.

Datele colectate sunt procesate de un computer care returnează dimensiunile exacte ale paletului, iar întreaga procedură durează doar trei secunde, mult mai rapid decât cu sistemele de scanare laser.

Sistemul poate măsura de la 250 la 350 de pachete / oră, iar camerele sunt capabile să certifice integritatea ambalajului și să citească codul de bare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare