International Finance Corporation IFC și ALD, unul dintre jucătorii la nivel global în domeniul leasingului de vehicule și subsidiară a Societe Generale, anunță încheierea unui parteneriat în vederea reducerii emisiilor de carbon provenite din transport, prin accelerarea adopției și accesării vehiculelor ecologice pe piețele emergente. Investiția IFC de 400 de milioane de dolari va ajuta ALD să își crească flota de vehicule green, o combinație de vehicule hibride, plug-in hibride și electrice, în 7 țări – Turcia, Mexic, India, Serbia, România, Bulgaria și Croația.

Prin acest parteneriat, intermediat de Societe Generale în numele ALD, se așteaptă finanțarea a 15.000 de vehicule verzi cu un potențial de a reduce, până în 2026, emisiile de carbon cu până la 22.180 t/an în țările vizate.

Sectorul transporturilor contribuie cu cea mai rapidă creștere la schimbările climatice, fiind deja responsabil pentru 23% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră – 17% din transportul rutier – domeniu ce reprezintă un obiectiv principal pentru decarbonizare. Inovația și finanțarea vehiculelor verzi ar putea reduce anual milioane de tone de CO2 produse de acest sector în orașe, la nivel global. „Adopția vehiculelor ecologice este importantă în reducerea emisiilor de carbon în țările emergente”, declară Makhtar Diop, IFC Managing Director. „Parteneriatul cu jucători globali, precum Societe Generale și ALD, este o oportunitate pentru IFC în ceea ce privește extinderea finanțării mobilității sustenabile și reflectă angajamentele noastre față de modelele inovatoare de finanțare pentru soluții climatice.”

Promovarea mobilității electrice este una dintre direcțiile pe care IFC se concentrează în vederea susținerii tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Aceasta este cea mai mare investiție singulară pe care IFC a făcut-o pentru a susține vehiculele ecologice. „În calitate de lider mondial în domeniul mobilității sustenabile, rolul nostru este de a face posibilă tranziția către mobilitatea electrică în cele 44 de țări în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat Tim Albertsen, CEO, ALD. Acest parteneriat financiar va întări și mai mult strategia noastră de mobilitate electrică în țările emergente unde adopția vehiculelor cu emisii de carbon scăzute este încă la un nivel redus și, de asemenea, ne va ajuta să accelerăm tranziția către vehiculele ecologice pentru a combate schimbările climatice la scară globală.”

Parteneriatul și investiția au ca scop implementarea strategiei de bază a ALD, Move 2025, și promovarea mobilității electrice în cadrul soluțiilor oferite clienților.

Investiția se bazează pe activitățile de pregătire a pieței și a proiectelor (“upstream”) desfășurate de IFC în faza inițială. O evaluare din 2021 din Brazilia, India și Mexic a concluzionat că o finanțare adaptată și accesibilă de-a lungul lanțului de aprovizionare cu vehicule electrice este esențială pentru deblocarea ritmului de creștere a acestora pe piețele emergente.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare