Marea Britanie se confruntă cu o penurie de șoferi exacerbată de Brexit, iar în curând situaţia se va amplifica, devenind dificilă și intrarea camioanelor străine pe teritoriu. De fapt, Guvernul englez confirmă cerința de pașaport pentru toți cetățenii UE, inclusiv conducătorii de vehicule industriale. Prin urmare, este important ca firmele de transport să verifice deja valabilitatea pașapoartelor șoferilor care vor trebui să traverseze Canalul.

Pașaportul reprezintă o complicație birocratică suplimentară pentru transportul rutier către Marea Britanie, după ce în primele luni de Brexit au apărut controale și proceduri care au încetinit fluxul de transport și în curând ar trebui să intre în vigoare toate formalitățile vamale care vor înlocui simplificările tranzitorii actuale.

Londra îngreunează intrarea camioanelor în timp ce se confruntă cu cea mai gravă lipsă de șoferi din istoria sa. Prima măsură deja implementată – prelungirea orelor de conducere – nu va fi suficientă pentru rezolvarea problemei, iar Daily Telegraph spune că aplicarea vizelor de muncă temporare pentru recrutarea șoferilor străini este discutată în cadrul guvernului, în ciuda faptului că Ministerul de Interne este împotriva oricărei relaxări a regulilor de imigrare. În schimb, Ministerul Transporturilor se pronunţă accentuat în favoarea acestei hotărâri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare