În Marea Britanie, ofițerii de poliție care circulau şi filmau neregulile din trafic dintr-un vehicul neinscripţionat, l-au oprit pe șoferul unui camion cu platformă pentru transport de mașini pe M40, după ce l-au văzut controlând volanul cu cotul. Când şi-a dat seama că este filmat, el și-a pus rapid mâinile ferm pe volan, după cum se observă AICI.

Imaginile unui număr de incidente șocante au fost difuzate de National Highways (NH), în timp ce forțele de poliție desfăşoară deja o săptămână de controale pe M1, scrie Motor Transport. Ofițeri din opt forțe de poliție diferite patrulează săptămâna aceasta, până pe 12 martie, pe autostrada dintre Londra și Leeds, în căutarea incidentelor de conducere.

Peste 33.254 de nereguli au fost înregistrate de când inițiativa națională de siguranță HGV – „Operațiunea Tramline” – a fost lansată de către NH în 2015, iar aproximativ 30.380 de vehicule au fost oprite de partenerii poliției.

Cele mai frecvente nereguli se referă la nepurtarea centurii de siguranță (9.962) și folosirea unui telefon mobil (8.368) la volan, urmate de 2.257 care nu aveau controlul corespunzător asupra vehiculului lor. Consecințele pentru șoferi variază de la avertismente până la notificări cu penalități fixe, citații judecătorești sau reţinere.

Șeful NH pentru siguranță rutieră, Jeremy Phillips, a declarat: „Ne angajăm să reducem cu 50% numărul de persoane ucise sau rănite grav pe drumurile noastre până în 2025 și avem o ambiție pe termen lung pentru zero vătămări. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să descurajăm comportamentul nesigur de condus pe care, din păcate, încă îl întâlnim.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare