Autoritatea rutieră olandeză (Rijkswaterstaat) a desfășurat la sfârşitul lunii trecute o acțiune masivă de îndepărtare a camioanelor de pe benzile de urgență din jurul parcării. Operațiunea a avut loc pe autostrada A16, la granița Olandei cu Belgia.

Parcările Hazeldonk-Oost și Hazeldonk-West sunt înconjurate de drumuri extinse de acces, dotate și cu benzi de urgență proprii. Acolo, ca urmare a supraaglomerării zonelor oficiale de parcare, camioanele se opresc adesea pentru a efectua pauza obligatorie de 45 h.

Echipajele Rijkswaterstaat au apărut la parcarea Hazeldonk-Oost sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3, şi au găsit 27 de ansambluri auto ale căror șoferi nu au folosit un loc obişnuit și au parcat pe benzile de urgență din jur. Acești șoferi au fost treziţi şi li s-a ordonat să întrerupă pauza și să conducă spre o altă locație. Au existat și amenințări cu amenzi din partea inspectorilor Rijkswaterstaat.

În 25 de cazuri, șoferii au respectat instrucțiunile, au părăsit benzile de urgență și au evitat amenzile. În doar două cazuri situaţia a fost mai complicată, întrucât unul dintre șoferi nu se afla în cabină, iar celălalt a refuzat categoric să întrerupă pauza. Ca urmare, au chemat poliția și o maşină de tractare care au remorcat ambele garnituri pe cheltuiala proprietarilor, fiind demarate procedurile oficiale.

Potrivit kam-bus.info, aceasta este doar una dintre multele acțiuni de acest tip care au loc la granița belgiano-olandeză. Rijkswaterstaat trage afară în mod regulat camioanele de pe banda de urgență a A16, amenințând cu amenzi. Însă parcările oficiale din zonă sunt relativ mici, locurile pentru autoturisme sunt înconjurate cu blocuri de beton și nu se menționează vreo extindere a locurilor pentru camioane, în ciuda faptului că Hazeldonk este oficial cea mai aglomerată graniță dintre Belgia și Olanda.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut