În Germania a fost iniţiat un nou proiect de regulament care poate schimba foarte mult piața muncii. Dacă noua lege va fi implementată, șoferii din afara UE s-ar putea angaja în număr mare la transportatorii germani, scrie 40ton.net.

Proiectul prevede modificări pentru grupurile profesionale care se află pe lista meseriilor deosebit de dorite: ingineri, programatori, lucrători din domeniul sănătății sau din construcții, șoferi de camion.

Până acum, persoanele calificate în aceste domenii venite din afara UE puteau obține un permis de muncă în Germania, împreună cu drepturi de ședere pentru întreaga familie, cu condiția cunoașterii limbii germane. Potrivit noului proiect, această cerință lingvistică urmează să fie complet eliminată. În același timp, Germania urmează să finanțeze cursuri de limbă pentru angajații nou sosiți.

Proiectul în cauză așteaptă să fie votat de parlamentul german. Dacă nu există obiecții, intrarea sa în vigoare este planificată pentru ianuarie 2024.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut