Guvernul Regatului Unit este dispus să flexibilizeze orele de conducere pentru șoferii de camioane, ca soluție temporară la lipsa șoferilor profesioniști care afectează țara.

Secretarul de stat pentru transporturi, Grant Shapps a explicat că va anunța o prelungire temporară a regulilor privind programului șoferilor, din 12 iulie, oferindu-le acestora, dar și operatorilor, posibilitatea de a face călătorii puțin mai lungi. „Am mărit numărul de ore de conducere disponibile și vom lua în considerare alte măsuri.“

Premier Foods, una dintre cele mai mari companii de distribuție a produselor alimentare din Marea Britanie, a cerut guvernului săptămâna trecută să ia în considerare angajarea soldaților armatei pentru distribuirea produselor.

Ca o consecință a pandemiei de coronavirus și a noilor controale de imigrație cauzate de Brexit, mulți șoferi străini s-au întors în țările lor, ceea ce a provocat o lipsă semnificativă de șoferi de camioane, precum și de angajați în construcții și în ospitalitate, ceea ce ar putea duce la un colaps în lanțurile de aprovizionare.

La rândul lor, operatorii de transport și organizațiile comerciale din industrie au fost împotriva anunţurilor guvernului privind prelungirea programului de lucru, ca efort de a atenua lipsa actuală de camioane, numind acțiunea „cu totul stupidă“.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut