Pentru a-şi asigura produse proaspete și alte bunuri cheie care devin rare din cauza sancțiunilor internaționale, importatorii ruși apelează la mici întreprinderi indiene. Potrivit unor surse, jucătorii din sectorul privat din Rusia, care s-au întâlnit cu potențiali furnizori din marile orașe ale Indiei, precum New Delhi, Mumbai și Bengaluru, îşi deschid acasă conturi bancare pentru tranzacții din ruble în rupii, cu acordul celor două guverne, notează Reuters.

În India, una dintre cele mai puternice economii mondiale care a continuat comerțul cu Rusia, acest lucru a pus în centrul atenției întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) ca potențiale rute comerciale care, deși de dimensiuni limitate, ar putea trece pe sub radarul sancțiunilor.

„Este clar că marile conglomerate indiene care au expunere în Occident nu vor desfășura afaceri cu companii rusești”, a declarat un oficial al ministerului de externe indian cu sediul la New Delhi. „Dar IMM-urile pot exporta și deconta plăți prin bănci care nu se află sub regimul de sancțiuni occidentale.”

Rusia caută în special bunuri de folosință îndelungată, piese de schimb pentru sectorul transporturilor, dispozitive medicale, materiale de construcție pentru proiecte mari de infrastructură și alimente congelate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare