Transportatorul lituanian Girteka deschide o filială în Kazahstan pentru a recruta șoferi de camion. Compania are deja 3.000 de şoferi asiatici.

Gigantul lituanian Girteka este printre primele și cele mai active companii din sector care a abordat deficitul de șoferi – estimat în Europa la aproximativ 400.000 – prin atragerea celor din Asia Centrală și de Est. Astăzi are deja aproximativ 3.000 de șoferi asiatici, dar intenționează să mărească acest număr. De aceea, într-o postare pe LinkedIn din 28 iulie 2023, compania anunță deschiderea unei filiale în Almaty, Kazahstan, „pentru a atrage șoferi profesioniști să lucreze în Europa”, scrie Trasporto Europa.

„Kazahstan este un exemplu și un far de speranță, oferind un viitor pentru acest tip de muncă și spațiu pentru profesioniști să crească”, a declarat CEO-ul Girteka Transport, Mindaugas Paulauskas. Noua filială are rolul de a face procesul de recrutare „transparent, mai eficient și mai rapid”, după cum declară compania.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut