Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei (MVD) anunţă continuarea construcției a două noi puncte de control individuale (BCP) la graniţa cu România: Krasnoilsk și Dyakovtsy. Acestea vor ajuta la decongestionarea traficului din punctul de control Porubnoe.

Secția română a PCB Krasnoilsk este finalizată în proporţie de 90%, iar cea a Dyakovtsy, în regiunea Cernăuți, este gata în proporţie de 60%, anunţă adjunctul șefului de stat major – șeful Departamentului de organizare a controlului frontierei din sediul Direcției Regionale de Vest, Igor Matviychuk.

Cele două noi puncte de control vor prelua o parte din volumele de marfă de la punctul de frontieră Porubnoe, unde s-a format o coadă de până la 1.000 de camioane.

Acestea nu sunt însă singurele măsuri din zonă. În paralel, se lucrează și la descărcarea traficului feroviar. În special, pe tronsonul românesc se refac căile de rulare și trecerile pe direcții precum Delovoe și Teresva, care fuseseră anterior suspendate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare