Săptămâna trecută, Asociația Transportatorilor Rutieri Lituanieni (Linava) a semnat un acord cu asociația uzbecă de transport Aircuz și cu Ministerul Transporturilor din Republica Uzbekistan, pentru a consolida legăturile bilaterale în domeniul transporturilor, anunţă serviciul de presă al asociației Linava.

Zenonas Buyvydas, secretarul general Linava, directorul general al Aircuz, Sanjar Pulatov, și ministrul transporturilor din Uzbekistan, Ilhom Makhkamov, au semnat un acord care cuprindea între obiective angajarea șoferilor de camion uzbeci.

Potrivit lui Zenonas Buividas, deficitul de șoferi de camion este o problemă serioasă nu numai în Lituania, ci în întreaga lume. „Căutăm modalități pentru ca şoferii din Uzbekistan care doresc să lucreze în Lituania să o poată face cât mai curând posibil, fără să necesite, după sosirea în țara noastră, programe speciale de pregătire.”

Buividas a mai adăugat că șoferii locali vor putea obține calificările necesare în Uzbekistan, iar după sosirea în Lituania „vor trebui doar să îndeplinească formalitățile de angajare, să se stabilească, să deschidă un cont bancar pentru plata salariilor și să înceapă să lucreze”.

Acordul prevede, de asemenea, accelerarea procesului de digitalizare în sectorul transporturilor și activarea comunicării cu platformele internaționale de tehnologie a informației, ceea ce va accelera procedurile necesare pentru camioanele care circulă între țări.

Potrivit Linava, deficitul de șoferi de camion în Lituania este de aproximativ 30.000 de oameni. După intrarea în vigoare a Pachetului de Mobilitate, în februarie 2022, acest număr cel mai probabil se va dubla.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut