Potrivit unui anunţ al guvernului chinez, un volum de 30.000 de tone de carne de porc a fost achiziționat în urmă cu câteva zile; China începe să acumuleze din nou rezerve de carne de porc, deoarece guvernul încearcă să țină prețurile sub control.
Ministerul Comerțului din China a anunțat că a cumpărat 30.000 de tone de carne de porc pentru rezervele sale de stat. Un anunț care a avut ca efect imediat o creștere cu 8% a prețurilor futures la carne de porc. Mai exact, prețurile porcilor vii de pe bursa Dalian au crescut la 15.285 de yuani (2.374,44 dolari) pe tonă la închiderea zilei de luni, 11 octombrie. Aceasta este cea mai mare creștere de la crearea acestei piețe în ianuarie. De asemenea, reprezintă cel mai mare salt al prețurilor futures la carne de porc de când piața a scăzut, la începutul anului. În primele nouă luni ale lui 2021, prețurile porcilor din China au pierdut 65% din valoare.
Guvernul chinez își menține astfel strategia de a încerca să susțină prețurile cărnii de porc după prăbușirea suferită în acest an, care a generat pierderi mari producătorilor săi. Datele confirmă faptul că acumularea de carne de porc a guvernului favorizează strategia de preț pe care a căutat-o China atunci când a anunțat în iunie că va folosi rezervele de stat pentru a încerca să le stabilizeze după marea sa alunecare.
Cu toate acestea, se așteaptă ca importurile de carne de porc să încetinească până la sfârșitul anului, deoarece producția internă a fost mai mare decât se aștepta în 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut