Navetiștii din Wellington s-au confruntat cu 3.350 de servicii de autobuz anulate în iulie. Este a treia lună consecutivă în care capitala Noii Zeelande a înregistrat peste 3.000 de astfel de anulări de curse. Între cei patru operatori din reţeaua Metlink, Tranzurban a înregistrat cele mai multe anulări în iulie (2.342), urmat de NZ Bus (998), Mana (10) și Uzabus (0). În total, 3,6% din cele 93.599 de servicii desfășurate în iulie au fost anulate.

Cu toate acestea, noul calendar introdus pe 25 iulie pentru a remedia lipsa șoferilor pare să ajute la remedierea lucrurilor. Schimbarea, care a declanşat protestele cetăţenilor, presupune însă mai puține servicii care rulează pe unele rute importante în timpul orelor de vârf, în timp ce rutele din afara vârfului au fost consolidate. Anularea totală a curselor în prima săptămână a noului orar a fost de aproape jumătate din media precedentă. Practic, au existat 464 de anulări în ultima săptămână a lunii iulie, în scădere de la 995 în prima săptămână. Tranzurban a văzut cea mai mare diferență, scăzând de la 725 la 243. „Începem să vedem semne timpurii că schimbările de orar au efectul dorit. Încurajator, am observat o scădere de aproape 0,6% a anulărilor din serviciile NZ Bus în aceeași perioadă”, a spus directorul general al Metlink, Scott Gallacher.

În mai, au fost anulate 3.412 servicii Metlink, iar în iunie s-a înregistrat un record de 3.572 de anulări.

Regiunea Wellington are nevoie de un total de 700 de şoferi pentru întreaga rețea interurbană și de 60 de şoferi în oraş. Metlink și operatorii au dat vina pentru această lipsă pe o serie de probleme, inclusiv pe închiderea frontierelor care afectează recrutarea șoferilor din alte ţări, pe îmbolnăvirile de Covid-19 și pe lipsa forței de muncă din cauza șomajului scăzut.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare