Aceasta va fi prima reproiectare majoră a ambalajului Toblerone în ultimii 50 de ani, potrivit ziarului Aargauer Zeitung.

Marca de ciocolată Toblerone este nevoită să scoată de pe ambalaj celebra imagine a muntelui elvețian Matterhorn. Acest lucru se datorează transferului unei părţi a producției de la Berna (Elveția) la Bratislava, capitala Slovaciei, programat pentru ultimul trimestru din 2023. Conform legislației elvețiene, compania nu va putea folosi simbolurile naționale ale țării, care includ Vârful Matterhorn, în designul ambalajului, iar ciocolata produsă în străinătate nu poate fi numită „elvețiană”. Pe ambalajul Toblerone se va citi de acum „stabilit în Elveţia”, mai degrabă decât „din Elveţia”.

Ciocolata Toblerone a fost inventată în Elveția în 1908. Forma triunghiulară a batoanelor este protejată prin lege din 1909. Matterhorn a apărut pentru prima dată pe ambalajul Toblerone în urmă cu mai bine de 50 de ani, în 1970. Acum, muntele al cărui vârf piramidal aproape simetric oglindeşte forma batonului de ciocolată, va fi înlocuit cu un vârf alpin mai generic, după cum a declarat proprietarul american al mărcii, Mondelez.

Foto credit: Shutterstock

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare