În timp ce la noi transportatorii sunt sufocați de taxe, impozite și controale, guvernul spaniol este preocupat de mai mulți ani să facă viața mai ușoară transportatorilor independenți care se retrag din activitate din cauza vârstei sau a unui handicap. Astfel, Direcția Generală Transporturi Terestre din cadrul ministerului transporturilor din Spania a publicat pe 20 iulie rezoluția provizorie prin care se acordă ajutor transportatorilor independenți cu vârstă avansată sau în situație de handicap pentru abandonarea activității de transport. Bugetul alocat anul acesta a fost de 9,5 milioane de euro, similar celui din ultimii ani, de care vor beneficia 312 transportatori. Anul trecut, de acest ajutor au beneficiat 309 transportatori, iar în 2019, alţi 303.

Însă, la fel ca în fiecare an, bugetul alocat în acest scop este mai mic decât ar fi fost necesar, astfel că au rămas în afara listei 487 de transportatori, mai puțini ca în anul pandemic 2020, când 564 de șoferi independenți nu au primit ajutorul acordat de stat. Asociațiile de transport spaniole cer guvernului creșterea bugetului alocat în acest sens, având în vedere dificultățile serioase cu care se confruntă mulți transportatori în ultima perioadă din cauza pandemiei, în special cei cu vârstă avansată, pentru a face posibilă o pensionare demnă a acestora. Beneficiarii acestui program sunt transportatorii independenți care au împlinit vârsta de 65 de ani, dar și cei care au un handicap declarat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut