Conform declarației lui Elon Musk pe Twitter, Tesla va livra 100 de camioane electrice Semi Truck către Pepsi pe 1 decembrie 2022. Tesla a dezvăluit prima dată camionul în urmă cu cinci ani, iar Pepsi a pre-comandat public 100 de camioane în 2017. Scopul Pepsi, care are o rețea logistică largă cu această achiziție, este de a reduce cantitatea de emisii în lume.

Compania de băuturi răcoritoare a comandat 100 dintre vehiculele de transport electrice în decembrie 2017, la doar o lună după ce a fost anunțată lansarea, și a confirmat pentru Reuters că intenționează să le folosească în California când le va primi în acest an. Noile vehicule vor fi folosite la fabrica PepsiCo Frito-Lay din Modesto California, şi la fabrica de băuturi PepsiCo din Sacramento.

Tesla promite că Semi poate accelera de la 0 la 60 mph (97 km/h) în 20 de secunde chiar și atunci când este „încărcat complet” și poate menține „viteze la nivel de autostradă chiar și în pante abrupte”. De asemenea, promite că se va putea reîncărca cu până la 70% din autonomia sa de 300 de mile (483 km) sau 500 de mile (805 km) în 30 de minute. Și, conform lui Musk, este „super distractiv de condus”.

Potrivit Reuters, şi alte companii, precum UPS și Sysco au pre-comandat Tesla Semi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare