Producătorul de băuturi şi produse alimentare PepsiCo a dublat capacitatea de producție a fabricii din Popești-Leordeni, transformând-o într-un centru de producție și distribuție de talie europeană. Investiția de 100 de milioane de dolari, anunțată anul trecut și planificată să fie finalizată în 2024, a fost esențială pentru atingerea acestui obiectiv, care a inclus adăugarea a trei linii de producție operaționale și construirea unui nou depozit automat. Producătorul a îmbunătățit, de asemenea, semnificativ automatizarea și a elaborat un nou plan de dezvoltare pentru fabrica de snacks PepsiCo.

Fabrica din Popești-Leordeni are în prezent o capacitate de producție anuală de 39.000 de tone și deservește 17 țări: România, Bulgaria, Moldova, Grecia, Cipru, Albania, Muntenegru, Serbia, Croația, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Ucraina, Kosovo, Macedonia de Nord, Cehia și Slovacia. “Prin investițiile noastre, transformăm PepsiCo România într-un centru de producție și distribuție important pentru Europa Centrală și de Sud-Est. Această evoluție reflectă angajamentul nostru pentru sustenabilitate, tehnologie, și dezvoltarea economiei locale. Prin localizarea aproape completă a portofoliului și crearea de locuri de muncă cu o complexitate mai mare, ne propunem să aducem beneficii României și regiunii. De asemenea, ne concentrăm pe reducerea amprentei de carbon și eficiența operațională, contribuind la un viitor mai bun pentru toți”, susține Radu Berevoescu, General Manager & Senior Commercial Director East Balkans.

Odată cu instalarea noilor linii de producție, PepsiCo România a localizat aproape în întregime portofoliul său de produse pentru piața românească (Lay’s, Star, Doritos), în proporție de peste 95%.

Depozitul automatizat va fi inaugurat în prima jumătate a anului viitor. Acesta va fi echipat un autopaletizator care va asigura automatizarea completă a legăturii dintre liniile de producție și depozit, optimizând astfel eficiența. Investiția face parte din eforturile PepsiCo de atingere a obiectivelor pe termen lung din cadrul agendei pep+, având ca scop eliminarea imediată a peste 200 t de emisii directe de GES generate prin transferurile între depozite.

În ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari în România, susținând dezvoltarea continuă a afacerii sale în țară și consolidându-și rolul de hub regional de producție și distribuție.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut