Gigantul producător PepsiCo a anunțat că va instala un sistem complet automatizat de depozitare și recuperare (AS/RS) în unitatea sa din Vuerne, Belgia. Cu o suprafață de peste 430.000 de metri pătrați, această fabrică este una dintre cele mai mari fabrici de cartofi crocante din Europa.

Sistemul de navetă automată a paleţilor (Automated Pallet Shuttle) de la compania de intralogistică Mecalux este conceput pentru a găzdui producția zilnică a 2 milioane de pungi de chipsuri și gustări de la mărci precum Lay’s, Doritos, Bugles și Cheetos.

O linie de transport care măsoară peste 100 m va conecta fabrica PepsiCo la sistemul Automated Pallet Shuttle. Potrivit Mecalux, sistemul va cuprinde patru culoare cu două blocuri de rafturi pe fiecare parte. 12 vagoane de transfer, câte una pe fiecare nivel de depozitare, vor muta mărfurile către canalul de depozitare corespunzător. Odată ajuns acolo, o mașină de transfer motorizată va transporta automat paleți la locațiile lor. „Soluția Mecalux ne va ajuta să absorbim ritmul ridicat de producție din fabrica noastră din Veurne și să ne deblocam planurile de creștere ulterioare”, spune managerul de proiect al PepsiCo.

Pe lângă instalarea AS/RS, PepsiCo va profita de sistemul Easy WMS de la Mecalux, pentru controlul stocurilor în timp real. Acest software, a explicat compania de intralogistică, va fi integrat cu sistemul ERP al companiei pentru a se asigura că operațiunile se desfășoară fără probleme, coordonând fluxul de produse.

PepsiCo a început să producă chipsuri de cartofi în Vuerne în urmă cu 25 de ani. Până în 2021, site-ul Vuerne producea peste 72.000 de tone de chipsuri pentru 13 țări din Europa.

FOTO: Mecalux

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut