PepsiCo UK a lansat noi inițiative de logistică ecologică, inclusiv înlocuirea motorinei cu combustibil vegetal hidrogenat (HVO) în peste 3.000 de călătorii pe an.

PepsiCo, un conglomerat multinațional care deține mărci precum Pepsi, Doritos și Quaker Oats, va începe să folosească ulei vegetal ca înlocuitor pentru motorină pe rutele de-a lungul rețelei sale de distribuție.

Camioanele care circulă între moara Quaker Oat din Cupar, Scoția, și sediul Walkers din Leicester, vor circula acum folosind opțiunea de combustibil mai durabilă.

PepsiCo susține că „fiecare milă alimentată de HVO va avea cu 80% mai puține emisii de gaze cu efect de seră în comparație cu motorina convențională”.

În plus, compania introduce mai multe vehicule electrice pentru a distribui mărfuri corespunzătoare a 40.000 de paleți.

Utilizarea combustibilului durabil și a vehiculelor electrice contribuie la planurile PepsiCo de a atinge emisii nete zero până în 2040.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare