Pirelli a raportat anul trecut o deteriorare a performanței de afaceri a operațiunilor sale din Rusia, iar această tendință s-ar putea înrăutăți în 2023. Țara a reprezentat 4% din vânzările grupului și 11% din capacitatea totală în 2022.

Pirelli operează două fabrici de anvelope pentru vehicule ușoare în Rusia: una cu o capacitate de producţie de 6 milioane de unități/an, în Kirov, și una care produce 2,3 milioane de unități/an, la Voronezh, potrivit European Rubber Journal. „Anul acesta, impactul situației din Rusia se va simţi de-a lungul întregului an”, a spus Marco Tronchetti Provera, vicepreședinte executiv și CEO, explicând că în prima jumătate a anului trecut Pirelli a avut „export din Rusia în Europa convenabil și profitabil”, ceea ce nu a mai fost evident şi în a doua jumătate a anului.

Cu o activitate de 70 – 75% din capacitatea maximă, operațiunile de producție Pirelli din Rusia au un impact negativ asupra planurilor de eficiență ale Pirelli. Practic, 100% din producţie este acum pentru piața internă rusă, aflată sub presiune puternică, pentru că este o piață în scădere. „Rămânem acolo pentru a menține operațiunea în funcțiune, protejându-ne oamenii și bunurile și nimic mai mult.”

Pirelli și-a declarat anterior obiectivul de a atinge o marjă de câștig de două cifre (EBIT) în segmentul anvelopelor standard. Această țintă a fost amânată de efectul rusesc, potrivit directorului general de operațiuni, Andrea Casaluci. „Perspectivele de rentabilitate a operațiunilor Pirelli din Rusia în 2023 este între 2% și 3% din rezultatul nostru EBIT total. Este un lucru pozitiv, dar foarte, foarte limitat”, a spus acesta.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut