Efectele pandemiei asupra aprovizionării cu materii prime continuă să fie resimțite: FPE (Flexible Packaging Europe), asociația producătorilor europeni de ambalaje flexibile, în timpul prezentării raportului trimestrial Wood Mackenzie, a subliniat modul în care lipsa de materiale continuă să persiste și cum influenţează aceasta creșterea prețurilor.

În detaliu, prețul polietilenei a crescut cu 130%, cel al foliei de plastic BOPP cu 70%, în timp ce folia de aluminiu s-a scumpit cu 18%.

Membrii FPEși-au exprimat îngrijorarea cu privire la disponibilitatea materiilor prime într-o reuniune asociativă recentă. Rob Gilfillan, director de aplicații în cadrul Wood Mackenzie, a declarat că situația actuală este foarte precară și că orice accident extern, cum ar fi o nouă întrerupere a lanțului de aprovizionare legat de achiziții, ar putea precipita rapid situația.

Guido Aufdemkamp, director executiv al FPE, a subliniat că, în ciuda angajamentului companiilor din sector de a-și servi clienții, termenele și costurile de livrare s-ar putea extinde în viitorul apropiat, cu repercusiuni semnificative asupra consumatorilor finali.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut