Oficialii vamali germani au identificat un camion cu produse neobişnuite de contrabandă: peste 30 de pistoale erau ascunse în interiorul cabinei, potrivit unui mesaj publicat de serviciul de presă al Postului Vamal Principal din orașul Regensburg (statul federal Bavaria) pe presseportal.de.

Ofițerii vamali au selectat din traficul din apropiere de Straubing un camion frigorific dintr-o țară din sud-estul Europei (numele țării nu este specificat) și l-au percheziționat într-o zonă de agrement de pe autostradă.

Întrebat despre rută și încărcătură, șoferul în vârstă de 41 de ani a declarat că se îndrepta spre Olanda cu pește înghețat. El a mai declarat că nu avea niciun obiect interzis în camion sau prea multe țigări. În ciuda acestui fapt, oficialii vamali au decis să efectueze o inspecție amănunțită a autotractorului.

Prima „captură” au fost trei pistoale, ambalate în pânză și învelite în bandă adezivă, care se aflau în spatele peretelui din spate al cockpitului. Pentru a ajunge la ele, oamenii legii au fost nevoiți să scoată elementul de comandă al încălzitorului autonom.

Ulterior, bărbatul a spus că în mașină erau ascunse alte 28 de pistoale și a arătat locația acestora. Drept urmare, „captura” vameșilor s-a ridicat la 32 de pistoale de calibrul 7,65 mm.

Ofițerii vamali au confiscat pistoalele și au deschis un dosar împotriva șoferului pentru suspiciunea de încălcare a legii armelor. Apoi a fost transferat la Biroul de Investigații Vamale din München – Nürnberg.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare