Piața de curierat, transport expres și colete (CEP) din Germania a crescut cu pași mari în 2020, înregistrând un nou record. Pentru prima dată, companiile CEP din această țară au onorat peste patru miliarde de expedieri, lucru demonstrat de studiul CEP 2021, pe care Asociația Federală de Logistică pentru Colete și Express (BIEK) l-a prezentat la Berlin.

Per total, volumul transporturilor a crescut cu aproximativ 400 de milioane de transporturi anul trecut (+10,9% faţă de 2019). Pentru prima dată în 20 de ani, volumul CEP a crescut din nou cu două cifre. Cifra de afaceri totală a sectorului CEP s-a dezvoltat în mod similar: a crescut cu 10,5%, până la 23,5 miliarde de euro, anul trecut.

Principalul factor de creștere a fost transportul către consumatorii finali (B2C), segment care a crescut pe piaţa naţională cu 18,6% anul trecut, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Pe piața generală, adică pentru curieratul național și internațional, transporturile B2C au crescut chiar cu 19,7%. Această evoluție pozitivă se reflectă și în numărul de angajați: companiile au angajat în total 255.200 de persoane în 2020, adică 10.600 mai mult decât în anul precedent. Studiul menționează creșterea dinamică a comerțului online, care a primit un impuls suplimentar din cauza pandemiei, ca principal motiv al acestor evoluții.

În segmentul B2B, lucrurile arătau diferit în 2020: volumul livrărilor pe piața națională au scăzut cu 5,2% anul trecut, minus justificat de dezvoltarea economică slabă legată de coronavirus. Pe piața globală B2B, scăderea de 1,5% este semnificativ mai mică.

Studiul CEP prezice un total de aproximativ 320 de milioane de livrări suplimentare pentru 2021 (+8%). Potrivit acestui fapt, o creștere anuală a transporturilor de 7%, până la 5,68 miliarde de transporturi, este de așteptat până în 2025.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare