Petrol Ofisi, deținută de Vitol, a ajuns la un acord pentru achiziționarea benzinăriilor BP din Turcia, scrie Petrol Plaza. După integrarea celor 770 de locații ale BP, Petrol Ofisi va ajunge la o reţea de aproximativ 2.700 de benzinării în Turcia. Brandul turc își va îmbunătăți prezența în marile orașe cu o rețea strategică de depozitare și infrastructură. Toate unităţile BP vor fi redenumite Petrol Ofisi.

Acordul, pentru o sumă nedezvăluită, include acțiunile BP la BP Turkey Refining Limited și BP Petrolleri. „Suntem încântați de această oportunitate de a construi o platformă strategică mai puternică pentru a servi piața din Turcia”, a declarat Mehmet Abbasoğlu, CEO Petrol Ofisi. Chris Bake, președinte Petrol Ofisi și membru al comitetului executiv Vitol, a completat:

„Suntem încântați să lucrăm pentru a construi un campion național mai puternic pentru sectorul energetic al Turciei. Cu populația sa tânără și potențialul de creștere, credem în viitorul Turciei.”

Petrol Ofisi este lider pe piața produselor combustibile din Turcia, cu o cotă de piaţă de 23%. Compania deține cea mai mare rețea de benzinării (1.700 de unităţi), cea mai mare companie de depozitare și logistică a combustibilului, un distribuitor de top de lubrifianți și un sistem de alimentare cu combustibil pentru aviație în 20 de aeroporturi din Turcia.

Tranzacţia, supusă acum aprobării autorității de reglementare, este de așteptat să fie finalizată în 2024.

FOTO: Petrolofisi.com.tr

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut