Furnizorul de servicii de logistică contractuală Pfenning Logistics Group, cu sediul în Heddesheim (Baden-Württemberg), are un nou membru în grup începând cu 1 ianuarie 2022. În cadrul unei asocieri, divizia de logistică a Martin Oelrich GmbH, specializată în materiale de construcție și logistică alimentară, a fost transferată în noul joint venture, Oelrich Logistics GmbH, în care Pfenning Logistics deține o participație de 80%. În noua companie a fost transferată și întreaga forță de muncă de aproximativ 300 de persoane.

La fel ca Pfenning, familia Oelrich este activă în domeniul transporturilor și al logisticii contractuale de aproape 90 de ani. Oelrich Logistics are trei locații cu peste 30.000 de metri pătrați de spațiu de depozitare și mută zilnic în jur de 130 de camioane. Furnizorul de servicii preia logistica depozitului pentru clienți cu numeroase servicii cu valoare adăugată, cum ar fi co-ambalarea. Cu viitorul partener, Oelrich Hafen GmbH, compania primeşte acces direct prin propriul port la Canalul Dortmund-Ems.

Pentru Oelrich Logistics GmbH și clienții săi, apartenenţa la grupul Pfenning Logistics aduce consolidarea propriului portofoliu, acces mai larg pe piață, sinergii în procesare și perspective de creștere pentru cele trei locații din Ladbergen (NRW), Alt Bork (Brandenburg) și Dasing (Bavaria).

Pentru Pfenning Logistics, integrarea Oelrich Logistics înseamnă mai presus de toate oportunitatea de a-și extinde propria rețea de locații și de a deschide noi opțiuni de transport intermodal pentru clienții cu acces la infrastructura portuară și la căile navigabile interioare. În plus, șantierul Ladbergen urmează să fie extins în 2023 cu un nou complex de hale la 40.000 de metri pătrați inițial, cu opțiune de extindere.

Grupul Pfenning își extinde continuu expertiza în industrie și capacitățile de locație la nivel național. În 2021, compania și-a extins deja know-how-ul în domeniile logisticii auto, farmaceutică, modă și comerț electronic, prin achizițiile strategice ale Sonima, HTH și Gilog.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare