În 5 ani, piața mondială de ambalare a cărnii va adăuga 1,5 miliarde de dolari în valoare. Piața ambalajelor de carne a fost evaluată la 12,1 miliarde USD în 2020 și se așteaptă să ajungă la 13,65 miliarde USD până în 2026, potrivit unui raport al ResearchAndMarkets.

Analiștii sunt convinși că cererea crescută de carne va sprijini creșterea pieței ambalajelor de carne. Până în prezent, există un boom pe piața ambalajelor de carne proaspătă, care se așteaptă să înregistreze o creştere constantă până în 2026. Cererea pentru ambalaje de calitate și atractive este în creștere, iar ambalarea poate ajuta la menținerea calității existente a cărnii și poate întârzia apariția deteriorării acesteia.

Unul dintre factorii importanți în ambalarea cărnii este tipul de carne ambalată. Fabricile mari de ambalare a cărnii de porc și de vită folosesc ambalaje sub vid pentru a conserva carnea. Ambalarea sub vid elimină oxigenul din ambalaj, care ajută la conservarea cărnii. Magazinele alimentare utilizează majoritar o folie de plastic extensibilă, cuplată cu o tavă de spumă, dedesubt.

Potrivit OECD și FAO, consumul de carne pe cap de locuitor din întreaga lume a fost de 34,4 kilograme în 2019 și se preconizează că va crește la 34,9 kilograme până în 2024. Există o cerere puternică pentru produse precum carnea ambalată, în principal pentru că majoritatea consumatorilor din întreaga lume preferă comoditatea alimentelor gata pregătite. De exemplu, conform Serviciului Departamentului pentru Agricultură și Cercetare Economică din SUA, în 2017, cel mai consumat tip de carne a fost cel de pui (aprox. 41 kg/cap de locuitor). Se așteaptă ca acest consum să crească la 42,7 kg pe cap de locuitor până în 2028. Conform Institutului American pentru Ambalare și Mediu, în 2017, aproximativ 68% din carnea din țară a fost ambalată.
Potrivit departamentului american al agriculturii, volumul cărnii roșii congelate s-a ridicat la aproape 500 de milioane de tone în anul fiscal 2019, în timp ce volumului de carne congelată de pasăre s-a ridicat la 553 milioane de tone.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut