Previziunea aparține lui Detlef Trefzger, CEO Kuehne + Nagel și apare în raportul financiar al companiei pe primul trimestru al anului. „În primul trimestru am fost pregătiți să răspundem cererilor ridicate ale clienților noștri pentru servicii logistice de înaltă calitate, în ciuda mediului de piață tensionat. Ne așteptăm ca acest mediu să rămână provocator pentru restul unui alt an atipic.”

Vânzările din transportul maritim au crescut cu 39% până la 2,17 miliarde de euro, iar volumul containerelor din primul trimestru al lui 2021 a fost de 1,1 milioane TEU, cu două procente mai mare decât în ​​aceeași perioadă a anului precedent.

Volumul de transport aerian de mărfuri a crescut pentru prima dată în ultimii doi ani, cu 16,4%, până la 433.000 de tone în perioada de raportare. Aici, vânzările nete s-au îmbunătățit cu 51%, până la 1,54 miliarde de euro.

În timp ce segmentul de transport terestru a fost la fel ca anul trecut, de 788 milioane de euro, vânzările din divizia de logistică au scăzut ca urmare a vânzării unei părți din afacerea britanică: vânzările nete în această zonă au fost de 1 miliard de euro, cu 9,3% sub anul precedent.

Kuehne + Nagel a raportat un venit net pentru primul trimestru de puțin peste 6,5 miliarde USD, ceea ce reprezintă o creștere cu 22,8% față de începutul lui 2020. De asemenea, câștigurile nete s-au dublat și au ajuns la 348 milioane USD, de la 152 milioane USD la începutul anului trecut.

Raportul mai arată că personalul Kuehne + Nagel a scăzut în primele trei luni ale anului. La sfârșitul lui martie, compania era formată din 72.479 de angajați, cu aproape 10.700 mai puţini decât la sfârșitul aceleiași perioade din 2020 și cu 5.770 mai puțini decât la începutul anului, când compania avea 78.249 de angajați. Kuehne + Nagel nu își dezvăluie motivele pentru aceste scăderi. În toamnă, Kuehne + Nagel a explicat o reducere a personalului ca urmare a dezinvestirii unităților de afaceri, a pensionărilor și a înghețării angajărilor. Ca atare, disponibilizările au reprezentat doar o „foarte mica“ parte din cifra totală.

Achiziția Apex International, pe care Kuehne + Nagel a anunțat-o la sfârșitul lunii februarie, urmează să fie finalizată în al doilea trimestru al acestui an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare