Pirelli C. & SpA a anunțat o serie de măsuri pentru a atenua efectele războiului dintre Rusia şi Ucraina. O nouă măsură a fost luată pe 10 mai: Pirelli a suspendat investițiile în fabricile sale din Rusia, cu excepția celor destinate siguranței și a „limitat treptat” activitățile. De asemenea, a direcționat producția rusă pe piața internă, în conformitate cu sancțiunile internaționale care interzic importul de produse finite rusești în UE și exportul anumitor materii prime în Rusia din a doua jumătate a anului, iar livrările europene vor fi acoperite din România şi Turcia.

Producătorul italian de anvelope a declarat că a identificat surse alternative pentru fluxurile de import și export. Ca urmare, va include „activarea treptată” a livrărilor de produse finite din Turcia și România, pentru a înlocui exporturile rusești către piețele europene.

În Rusia, unde operează două fabrici de producție de anvelope auto în Kirov și Voronezh, compania va folosi în principal furnizori locali de materii prime pentru a înlocui furnizorii europeni. Fabricile din Rusia au o producție totală de 8 milioane de unități pe an (85% sunt anvelope standard) și exportă 50% din produse în Europa.

În 2021, Rusia a reprezentat 3% din cifra de afaceri de 5,3 miliarde de euro a Pirelli și aproximativ 11% din capacitatea de producție a anvelopelor auto a grupului.

În România, Pirelli operează o unitate de producție în Slatina, unde produce 13,5 milioane de unități de anvelope pentru autoturisme.

În Izmit, Turcia, compania deţine o fabrică în care produce 7 milioane de anvelope premium pentru autoturisme și vehicule ușoare, precum și anvelope pentru curse de Formula 1.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare