Cele două contestaţii formulate la licitaţia pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice au fost respinse de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, transmite primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, citat de Administraţie.ro. „Licitaţia pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice din bani europeni este în desfăşurare. Termenul pentru depunerea ofertelor este 23 februarie. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a respins cele două contestaţii formulate. Valoarea contractului este de 360 de milioane de lei (TVA inclus)”, scrie primarul Nicuşor Dan pe Facebook.

La finele lui ianuarie, viceprimarul Stelian Bujduveanu anunţa că peste zece companii importante s-au înscris la licitaţia PMB. În vara lui 2021, în baza unei hotărâri adoptate de Consiliul General al Capitalei, a fost crescut preţul estimativ al unui autobuz electric de la 480.000 de euro la 620.295 de euro, fără TVA. Şi asta din cauza faptului că trecuseră aproape trei ani de la stabilirea preţului estimativ al unui autobuz electric, dar şi pentru că, în perioada 2019-2020, au fost anulate două proceduri de achiziţie publică întrucât ofertanţii au depus oferte neconforme/ inadmisibile din punct de vedere tehnic sau financiar.

Municipiul Bucureşti este beneficiar al finanţării nerambursabile în valoare totală de 218.047.098 lei pentru implementarea a patru proiecte ce vizează achiziţionarea a o sută de autobuze electrice în cadrul POR 2014-2020.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare