În numai patru ore, între 8.00 și 12.00, camera unei drone a relevat  nepăstrarea distanţei faţă de vehiculul din faţă pentru 23 de șoferi de camion pe autostrada germană A24, între Berlin și Wittstock, şi pentru alţi 24 de şoferi, în altă zi, pe A2, între Wollin și Potsdam.

Recent, în statul federal Brandenburg, de la graniţa cu Polonia, au fost desfăşurate activităţi ale poliţiei germane de supraveghere cu ajutorul dronelor a distanţei minime reglementate dintre camioane şi vehiculele din faţă.

Luni, 4 iulie, au fost supravegheate camioanele pe autostrada A24 dintre Berlin și Wittstock, în timp ce miercuri, 6 iulie, au avut loc activități similare pe A2 Wollin și Potsdam. În ambele cazuri, accentul s-a pus pe intervalele minime de distanţare, iar acţiunea s-a soldat cu amendarea a 47 de şoferi (23 luni și 24 miercuri). Distanța acestora faţă de maşina din faţă a fost mai mică decât cei 50 de metri necesari, iar amenzile au fost de 80 de euro pentru fiecare.

În cadrul acestor controale, „deținătorul recordului” îi aparţine unui şofer de naționalitate cubaneză, care luni a fost surprins la numai 15 metri de vehiculul din fața lui. Interesant este, potrivit 40ton.net, că acesta lucra la o companie de transport poloneză, deşi se ştie că lucrătorii din America Centrală au fost trimiși în principal pe flotele spaniole pentru a elimina bariera lingvistică.

Poliţia se concentrează acum în special pe supravegherea zonei Brandenburg, în care, de la începutul acestui an, doar în partea de vest, a înregistrat 32 de coliziuni cu camioane.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare