Poliția din Suffolk a desfăşurat o operaţiune de control de o săptămână, focusată în mare parte pe autoutilitare. Agenţii au spionat vehiculele din trafic dintr-un camion neinscripţionat şi au oprit 56 de camioane și 54 de dube ca urmare a unor nereguli observate la şoferi în timpul conducerii.

Potrivit Motor Transport, Operațiunea Tramline, desfăşurată de luni, 17 iulie, până vineri, 21 iulie, a presupus patrule ale poliţiei pe drumurile principale din comitat (A14, A12 și A11), folosind un HGV furnizat de Autostrăzile Naționale, pentru a le permite ofițerilor să privească direct în cabine. Colegii de sprijin au fost la îndemână pentru a trage pe dreapta pe cei care încălcau regulile.

Au fost oprite în total 140 de vehicule, inclusiv 56 de autospeciale și 54 de vehicule de marfă mai mici și au fost depistate 155 de nereguli. Șoferilor în cauză li s-au întocmit 112 procese verbale de încălcări rutiere, unii fiind surprinşi cu mai multe nereguli. Acestea au inclus:

  • 55 pentru nepurtarea centurii de siguranță;
  • 36 pentru folosirea telefonului mobil la volan;
  • 21 pentru încărcătura neasigurată corespunzător;
  • 20 pentru nereguli privind starea tehnică a vehiculului;
  • 13 pentru conducerea fără grija și atenția cuvenită;
  • 7 pentru viteză excesivă;
  • 1 fără asigurare.

Tim Passmore, comisar de poliție și criminalitate din Suffolk, a declarat: „Este dezamăgitor că șoferilor profesionişti – care se bazează pe permisul de conducere pentru traiul lor – trebuie să li se reamintească ceva atât de evident, cum ar fi să poarte centura de siguranță sau să nu folosească telefoanele mobile la volan.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare