Noile camere instalate pe drumurile din Croaţia sunt instrumente moderne de măsurare pe două sensuri, putând identifica vitezomanii de la o distanță de până la 600 m, dar şi pe cei care utilizează mobilul la volan, relatează vg.hu.

De asemenea, în cazul în care camerele detectează motociclişti cu plăcuțele de înmatriculare acoperite, va fi anunţat imediat cel mai apropiat ofițer de patrulare, care apoi îi va opri pe motociclişti.

O parte din sisteme sunt instalate în și în jurul tunelurilor de pe autostrăzi, iar multe camere sunt amplasate de-a lungul drumurilor de coastă. Amenda se trimite și în străinătate, iar în cazul în care contravenientul nu plătește, conform unui acord UE, autoritățile țării competente vor încasa amenda. Radarele vor fi mutate din când în când, astfel încât șoferii nu pot ști niciodată cu siguranță pe ce secțiune se află camera.

În Croaţia, după cum precizează Infostart.hu, depășirea ușor a limitei de viteză, până la 15%, este amendată cu 30 de euro, cuantumul fiind acelaşi şi pentru un şofer sau pasager care nu poartă centura de siguranță.

Amenda este de 100 de euro pentru vorbirea la telefon în timpul conducerii, dar şi pentru depășirea cu 25% a limitei de viteză. Cei care depăşesc acest procent, vor fi amendaţi cu 300 de euro.

Dacă un ofițer de poliție oprește șoferul și constată mai multe încălcări grave ale regulilor, inclusiv consum de alcool, cuantumul amenzii poate ajunge până la 4.000 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut